יום ראשון, 13 בנובמבר 2011

Israeli Withholding Taxes on Dividends


Dividends distributed by an Israeli company to non-Israeli residents are generally subject to a 20% tax to be withheld at the source (generally 15% in the case of dividends distributed from taxable income attributable to an Approved Enterprise under the Encouragement of Capital Investments Law), unless a lower rate is provided in a treaty between Israel and the shareholder’s country of residence.
See also:
 
Under Article 12 of the U.S. Israel tax treaty, the maximum Israeli tax and withholding tax on dividends paid to a holder of ordinary shares who is a resident of the United States is generally 25%, but is reduced to 12.5% if the dividends are paid to a corporation that holds in excess of 10% of the voting rights during taxable year preceding the distribution of the dividend.
Dividends of an Israeli company derived from the income of an Approved Enterprise will still be subject to a 15% dividend withholding tax; provided that, if the dividend is attributable partly to income derived from an Approved Enterprise, and partly to other sources of income, the withholding rate will be a blended rate reflecting the relative portions of the two types of income. The withheld tax is the final tax in Israel on dividends paid to non-residents who do not conduct business in Israel.
A non-resident of Israel who has interest or dividend income derived from or accrued in Israel, from which tax was withheld at the source, is generally exempt from the duty to file tax returns in Israel in respect of such income, provided such income was not derived from a business conducted in Israel by the taxpayer.

יום חמישי, 10 בנובמבר 2011

Source rules - Israeli Tax Law

The purpose of source rules is to determine the place of income accrual. The importance of these rules for residents of Israel is mainly the issue of credit for foreign tax. As for foreign residents and foreign corporation, the importance of source rules is mainly in determining the right for taxation in Israel. The income of a foreign resident or foreign corporation will be taxed in Israel only if accrued in Israel. Articles 4A and 89(B)(3) of the Israeli Tax Ordinance establish the place of accrual of the various incomes. 

For more information see: Source rules in Israeli Tax Law 

See also

יום שלישי, 8 בנובמבר 2011

שיקולי מיסוי ישראלי בהקמת חברה במקלט מס



הסוגיות בדיני המס הישראלי שיש להתייחס אליהן בעת הקמת חברה במקלט מס, הן בעיקר, שליטה וניהול, וכן הוראות חנ"ז.

להרחבה בנושא שליטה וניהול (תושבות החברה), ראו: מדריך תושבות לצורכי מס, כולל המלצות לתכנון מס.


להרחבה בנושא מקלטי מס, ראו: מקלטי מס - המדריך לתכנון מס.

להרחבה בנושא תכנון מס, ראו: המדריך לתכנון מס.

להרחבה בנושא גיברלטר, ראו: גיברלטר מקלט מס אטרקטיבי

ניתן לקבוע פגישה עם עורך דין מיסים בהתראה קצרה באמצעות המייל:

יום שני, 24 באוקטובר 2011

מקלט המס של מדינת ישראל



חברת החשמל הודיעה לאחרונה על הקמת חברה-בת בקפריסין שתיקרא IEC International לצורך פעילות בינלאומית. המשמעות היא שמדינת ישראל פועלת באמצעות מקלט מס.

הרישום של החברה הזרה בקפריסין יאפשר לחברת החשמל ליהנות ממספר יתרונות:

·        באמצעות הקמת חברה זרה, חברת החשמל יכולה להימנע מתיוג ישראלי של הפעילות הבינלאומית שלה, במיוחד במדינות שעמן ישראל אינה מקיימת קשרי סחר גלויים.
·        הרישום בקפריסין מאפשר לחברת החשמל לעקוף את הסכמי הסחר הפנימיים באיחוד האירופי
·        הקלה בירוקרטית משמעותית.
·        שיעור מס החברות בקפריסין הוא 10%.
·        קפריסין חתומה על מספר רב של אמנות למניעת כפל מס.
·        פטור מניכוי מס במקור בחלוקת דיווידנדים לבעלי מניות.

להרחבה ביחס להשקעות מישראל דרך קפריסין, ראו: קפריסין תכנון מס למשקיעים מישראל.
לעדכון בדבר שינויים בחקיקת המס בקפריסין, ראו:

ניתן לקבוע פגישה עם עורך דין מיסים בהתראה קצרה

יום שבת, 8 באוקטובר 2011

מקלט המס הטוב ביותר בעולם


שווייץ עדיין נחשבת למקלט המס הגדול בעולם, וזאת למרות הלחצים שמפעילה ארה"ב ומדינות נוספות באיחוד האירופי, כמו גרמניה, צרפת ובריטניה, להגמשת הסודיות הבנקאית בשוויץ, וגם למרות הרפורמה שערכה שוויץ בחוקי הסודיות הבנקאית.

ההתקפה של ארצות הברית נגד הסודיות הבנקאית בשוויץ היא רק חלק קטן מהמאבק המנוהל על ידי ממשל אובמה נגד "העשירים" בארצות הברית בכלל, ונגד תכנוני מס בינלאומיים בפרט.

העובדה ששוויץ ממשיכה להוביל בראש טבלת מקלטי המס מתבררת מהדירוג העולמי של מקלטי המס הגדולים בעולם שערך ארגון Tax Justice Network מבריטניה. הדירוג העולמי של מקלטי המס הגדולים בעולם, מדרג 72 אזורי מס ריבוניים, והוא מתפרסם בכל שנה. הדירוג של מקלטי המס הגדולים משתמש ב-15 אינדיקאטורים שונים כדי לדרג את מקלטי המס. "הסודיות הבנקאית" מקבלת משקל רב בדירוג.

מקלטי המס המובילים בדירוג העולמי אחרי שווייץ, כוללים את מקלט המס באיי קיימן, לוקסמבורג והונג קונג. מקלט המס הקיים בדלוור שבארה"ב, מדורג במקום החמישי במדד העולמי של מקלטי המס.

הסיבה לכך ששוויץ ממשיכה להיות במקום הראשון בדירוג העולמי של מקלטי המס, היא ההקפדה על הסודיות הבנקאית. שוויץ אמנם חתומה על אמנות למניעת כפל מס עם מדינות רבות, ובכלל זה אמנת המס בין שוויץ לישראל, אך היא מתעקשת שלא ליישם את ההוראות בנוגע להחלפת מידע. שוויץ גם מתנגדת בתוקף להחלפת מידע אוטומטי בענייני מסים.

להרחבה בנושא תכנון מס, ראו: המדריך לתכנון מס.

להרחבה בנושא מקלטי מס, ראו: מקלטי מס - המדריך לתכנון מס.

ראו גם מאמר בעיתון גלובס: מי מסתיר כספים בשוויץ?


israeltaxlawcom, israeltaxlaw.com

יום שני, 15 באוגוסט 2011

שוויץ כמקלט מס

שוויץ נחשבת כמקלט מס, והיא גם יעד לתכנון מס בינלאומי. בדצמבר 2003 אושררה האמנה למניעת כפל מס בין ישראל ושוויץ ונכנסה לתוקף רטרואקטיבית מיום 1/1/2002.




ניתן לקבוע פגישה עם עורך דין מיסים.
אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי


יום ראשון, 14 באוגוסט 2011

האם יש סיכוי למס עיזבון בישראל בשנת 2012?


 
אם יחוקק מס עיזבון בישראל, תהיה לכך השפעה ניכרת על תכנוני מס. למעשה, כבר היום חלק ניכר מתושבי ישראל כפוף למס העיזבון בארצות הברית.

מס עיזבון (Estate Tax) מתבצע באמצעות שומה על העיזבון ככלל בטרם בוצעה העברתו לידי היורשים. מס ירושה (Inheritance tax) דומה למס עיזבון, אך הנישום כאן יכול להיות היורש או היורשים.

בישראל הוטל מס עיזבון בשנת 1949. ניתן ללמוד על החשיבות שייחסו לחוק הזה שכן זה היה אחד מהחוקים הראשונים שחוקקו במדינה. אלא שהחוק בוטל בשנת 1981 במטרה להחליף את הכלכלה המרקסיסטית באותה עת בכלכלה המבוססת על שוק חופשי.

כעת, יש המבקשים להחזיר את הגלגל אחורה ולחוקק שוב את מס העיזבון. אלא,שקיימים נימוקים רבים נגד הטלת מס העיזבון, כמפורט להלן:

(1) ההכנסה הצפויה ממס העיזבון נמוכה מאוד. בהתאם להערכות זהירות מדובר בכמה מאות מיליוני שקלים. מדובר ללא ספק בסכום זניח בתקציב המדינה, וייתכן כי עלות אכיפת מס עיזבון תהיה גבוהה יותר מההכנסה הצפויה;

(2) מס העיזבון יגדיל את רמת החיכוך בין האזרח לבין רשויות המס, ויתרבו המחלוקות בין הנישומים ופקידי השומה, במיוחד ביחס להערכת נכסים; הניסיון העולמי מלמד כי מדובר במשימה כבדה שספק עם רשות המסים הישראלית תוכל לעמוד בה.

(3) מס העיזבון עשוי להיות מוטל על נכסים שלמעשה כבר מוסו לפחות פעמיים, ויש בכך אי-צדק. כבר היום, מוטל על העשירים בישראל מס הכנסה המגיע ל-57%, ובנוסף לכך הם כפופים למיסים רבים אחרים.

(4) אם המס יוטל על נכסים שנצברו מלפני שנים רבות, הרי שהמיסוי יהיה רטרואקטיבי ובלתי חוקתי;

(5) מס העיזבון מעודד צריכה ובזבוז של הרכוש המשפחתי ופוגע בתמריץ להורשה שכן אדם יעדיף לצרוך את הונו מאשר לחסוך כל חייו. מס העיזבון פוגע לפיכך בחיסכון ובצמיחה הכלכלית;

(6) עולים חדשים זכאים להקלות מס מדהימות בהתאם לחקיקה חדשה אשר מטרתה למשוך יהודים עשירים לישראל. האטרקטיביות של ישראל נובעת משילוב ההטבות האלה ומכך שאין כאן מס עיזבון. מיליונרים יהודים רבים הגיעו לכאן מחו"ל בשנים האחרונות, וכעת קיים חשש כי עולים עשירים לא ירצו להגיע לישראל;

(7) הניסיון בארצות הברית עם "מס המוות" (כך הוא מכונה שם) מלמד גם כי הוא אינו מעניק שוויון הזדמנויות כפי שסבורים התומכים במס כאמור, אלא דווקא מחסל תאגידים המניבים את רוב מקומות העבודה, זאת משום שהיורשים אשר אינם מסוגלים לשלם את המס, מוכרים את נכסיהם.

בנוסף לאמור לעיל, יש כאן דילמה מוסרית לא פשוטה. ראשית, האם תפקיד הממשלה למנוע הצטברות של עושר בידי קבוצה מסוימת? שנית, האם כדי למלא את הפונקציה הזאת, מותר לממשלה להפקיע נכסים מאנשים שכבר מתו ושילמו מס כדין במשך כל חייהם?

הניסיון בארצות הברית עם מס העיזבון מלמד כי עשירים רבים מצליחים בעזרת תכנוני מס להעביר את הונם לחו"ל ובכך להימנע מתשלום מס העיזבון.

לאור האמור, מומלץ לתושבי ישראל להיערך מבעוד מועד לאפשרות כי יחוקק מס עיזבון בישראל, בין היתר, באמצעות העברת נכסים לנאמנויות.
  
ניתן לקבוע פגישה עם עורך דין מיסים בהתראה קצרה